Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області інформує

Як буде оформлятися е-лікарняний?

Інформація про тимчасову втрату працездатності автоматично на підставі медичного висновку вноситься до Реєстру. Потім відповідна інформація отримує унікальний номер, що фактично і є створенням електронного листка непрацездатності 

11:01 15.06.2021

Пріоритет сьогодення - легалізація заробітної плати та зайнятості населення  

Актуальною темою у нинішніх кризових умовах - є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація конституційних гарантій в оплаті праці та заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства про працю. Стаття 43 Конституції України гарантує кожному громадянину право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати, не нижчої від мінімуму, визначеного законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання. Проте, деякі роботодавці ігнорують зазначені норми і змушують робітників працювати без оформлення трудових відносин, видають працівникам зарплату готівкою «у конвертах». З таких «тіньових» заробітків не утримуються податки та не сплачуються страхові внески до Пенсійного фонду.

09:56 14.06.2021

Яким чином до страхового стажу для призначення пенсії зарахувати повний місяць, коли сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок?

Умови призначення пенсії за віком визначені статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» № 1058-IV від 09.07.2003 р. (далі – Закон). Починаючи з 1 січня 2021 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи за наявності страхового стажу не менше         28 років, а з 2028 - не менше 35 років.

10:49 17.05.2021

Легальна заробітна плата - гарантія соціального захисту громадян

Останнім часом усе частіше доводиться зустрічатися з таким явищем, як використання найманої праці без оформлення трудових відносин. Найчастіше таке спостерігається в галузях торгівлі, сфери обслуговування, транспорту, будівництва. Використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, відпочинок, матеріальне забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття, пенсійного забезпечення. І це далеко не всі ризики для найманих працівників.

09:18 17.05.2021

Інформація щодо термінів перерахунку пенсії у 2021 році.

На виконання доручення Міністерства соціальної політики України щодо питань інформування пенсіонерів стосовно термінів перерахунку у 2021 році пенсії відповідно до абзацу 5 частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” Пенсійний фонд України повідомляє.

19:20 13.05.2021

Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги

Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 „Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України”.

19:05 18.04.2021

З березня підвищення отримали близько 390 тисяч запорізьких пенсіонерів

Автоматичну індексацію пенсій згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за новим принципом впроваджено ще у жовтні 2017 року. У Законі передбачено, що індексація здійснюватиметься щороку починаючи з 2019-го (частина друга статті 42 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»), після прийняття постанови Кабінету Міністрів. 

16:33 05.03.2021

Заплановані перерахунки пенсій у 2021 році

На виконання Закону України «Про Державний бюджет України на  2021 рік», у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від  16.09.2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому» у 2021 році підвищення пенсійних виплат для різних категорій пенсіонерів відбуватиметься у п'ять етапів.

16:10 13.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь