Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

УРЯД ТА ОБЛАСНА ВЛАДА СПІЛЬНО ПРАЦЮЮТЬ НАД ВИРІШЕННЯМ НАГАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ РЕГІОНУ

Дата: 23.07.2024 12:27
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Робота медзакладів та відновлення зруйнованого російськими атаками житла. Про це йшлося під час робочої поїздки до Запоріжжя в. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василя Шкуракова. Посадовець ознайомився з роботою 5-ї міської лікарні та проінспектував хід відновлення будинка по пр. Соборному, 44. 

5-ї міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги – один з найпотужніших медзакладів Запоріжжя. Він розрахований на 560 ліжок, більшість з них – хірургічного профілю. У лікарні функціонують опікове, ортопедо-травматологічне, торакальне відділення, а також відділення хірургічної стоматології та щелепно-лицьової хірургії. Медзаклад надає послуги не тільки жителям обласного центру, а й сусідніх громад. Тільки за перше півріччя 2024 року допомогу тут отримали понад 11,5 тисяч пацієнтів. 

– Деякі корпуси нашої лікарні були збудовані ще у 50-ї роках минулого століття, травматологія – у 80-х роках. Жодна з будівель не була у капітальному ремонті. Через ворожі обстріли були пошкоджені вікна та стелі в окремих приміщеннях. Тож ремонт нам дуже потрібен, адже пацієнтів багато. Це допоможе поліпшити як умови надання медичної допомоги хворим, так і умови перебування для медичного персоналу, – розповіла  Ірина Віцина, директорка лікарні.

Біля будинку по пр. Соборному, 44 працює будівельна техніка. Цей будинок постраждав від прямого влучення російської ракети в жовтні 2023 року. Тоді загинуло п’ятеро людей. Ще стільки ж були поранені. В. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков побував на будівельному майданчику та перевірив графік виконання ремонту.

– Наразі тривають демонтажні роботи. До попереднього проєкту були внесені  зміни. В ході робіт виявилось, що демонтажу потребують не два поверхи, а всі п’ять. Після цього приступимо до відновлення та ремонту постраждалих квартир, покрівлі, під’їздів, а також облаштування прилеглої території. Відставань від графіку немає, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Під час робочої поїздки в. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков обговорив з головою Запорізької ОДА першочергові питання фінансування об’єктів відновлення та інші проблеми життєдіяльності регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь