Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

«СПОЖИВАННЯ ЗРОСТАЄ, ДЕФІЦИТ ТЕЖ»: В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ОНОВИЛИ ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕНЬ

Дата: 04.07.2024 09:39
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

Енергетики Запорізької області оновили алгоритм формування графіків погодинних відключень електрики через зростання споживання та дефіцит електроенергії в мережі. Про це розповіла речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу в Медіацентрі ОВА.

– Ситуація в енергосистемі залишається складною. Через спеку люди використовують кондиціонери, що призводить до збільшення споживання, – пояснила Зореслава Цупренко.

Попередній алгоритм був розрахований на участь у графіках однієї або двох черг споживачів одночасно. Через зростання дефіциту вимикатимуть одразу три черги. Через це інтервал між відключеннями електроенергії подекуди становив не більше 2 годин.

– Інтервали між відключеннями збільшено до мінімум 4 годин. Це зробить графіки зручнішими для людей та дозволить зменшити навантаження на певну побутову електротехніку – приміром, холодильники, – зазначила Зореслава Цупренко.

За словами речниці, графіки оновили з урахуванням скарг споживачів на нерегулярні  відключення. Причиною затримок при ввімкненні світла може бути вихід з ладу автоматичного обладнання енергетиків. Воно не розраховане на часті вимкнення. Якщо таке  трапляється, час увімкнення для частини адрес затримується, поки енергетики не відремонтують устаткування.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь