Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗИМИ: ГЕНЕРАТОРИ, «ПУНКТИ ОБІГРІВУ» ТА ПІЛЬГОВІ КРЕДИТИ

Дата: 10.07.2024 09:31
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Запорізька область готується до складного осінньо-зимового періоду – обласна, міська влада та громади працюють над забезпеченням безперебійного електро-, водо- та теплопостачання. Про це голова Запорізької ОДА Іван Федоров повідомив під час брифінгу. 

Першочергова увага об’єктам соціальної сфери:

  • Сьогодні всі медзаклади регіону мають резервне електроживлення. Його вистачить щонайменше на 3 доби знеструмлень. Це дозволить не лише закрити критичні потреби, а й забезпечити функціонування лікарень у частині електро- та водопостачання, – зазначив Іван Федоров. 

Друге питання – опалення. У більшості закладів охорони здоров’я минулоріч грантовим коштом встановили котельні. Тепер їх треба підключити до централізованих мереж теплопостачання та резервного електроживлення. Задача – зробити це до 15 вересня. 

В області готові до розгортання понад 400 «Пунктів  незламності». Там за потреби люди зможуть зігрітися, зарядити телефони й отримати необхідну допомогу. 

Наступний крок – централізоване водо- та теплопостачання. Разом із міською владою та профільними спеціалістами обласна влада працює над додатковою генерацією. 

- Ми ведемо перемовини з ЮНІСЕФ, UNDP, USAID, а також профільними міністерствами, аби отримати резервне електроживлення для забезпечення критичних потреб. Вже є перші напрацювання – найближчими днями концерн «Міські теплові мережі» опублікує тендер на обладнання, яке закуплять донори, – зазначив Іван Федоров.

За словами голови Запорізької ОДА, для закриття критичних потреб регіону взимку необхідно забезпечити мінімум 100 мегават електроенергії. Це дозволить погодинно у разі відключень електрики включати її в домівках та установах.

Іван Федоров повідомив, що Уряд запустив доступні кредити для ОСББ та ЖБК на купівлю та встановлення енергообладнання. Завдяки розширенню програми «Доступні кредити 5-7-9» ОСББ та житлово-будівельні кооперативи зможуть отримати кредит до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. За ці кошти можна купити й встановити сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь