Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

«СПОДІВАЄМОСЯ, ЩО ДО КІНЦЯ ЛІТА ВІДКЛЮЧЕННЯ БУДУТЬ МЕНШ ТРИВАЛИМИ, А ВОСЕНИ ПРИПИНЯТЬСЯ ЗОВСІМ», – РЕЧНИЦЯ ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» ЗОРЕСЛАВА ЦУПРЕНКО

Дата: 12.07.2024 09:20
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Наразі в Запоріжжі застосовуються одразу чотири черги відключень електропостачання. Для деяких споживачів світло відсутнє понад 12 годин на добу. З чим це повʼязано та які прогнози на найближчі місяці – розповіла речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу в Медіацентрі ОВА.

  • Ми розуміємо, що за такої спеки пережити обмеження дуже складно – не працюють ліфти, не встигають охолоджуватися холодильники. Але сьогодні це єдина можливість втримати енергосистему в стабільному стані й не допустити неконтрольованих відключень, – зазначила речниця.

За її словами, складна ситуація повʼязана з ворожими обстрілами енергетичних обʼєктів України. Це призвело до руйнувань і втрати майже 9 гігаватів потужності.

  • Для розуміння: це – обсяг, який споживає у пікові години навантаження Фінляндія або Нідерланди. Тож для допомоги енергосистемі важливо максимально обмежити користування потужними електроприладами, – пояснила Зореслава Цупренко.

Речниця рекомендує за можливості обмежити використання кондиціонерів й іншої потужної електротехніки та не вмикати всі прилади одночасно після відновлення енергопостачання. Радить і відключати електроприлади від мережі, коли вони не використовуються.

За словами Зореслави Цупренко, фахівці НЕК «Укренерго» прогнозують покращення ситуації в енергосистемі вже за кілька тижнів.

  • По-перше, очікується зниження температури. Відповідно зменшиться споживання електроенергії. По-друге, з ремонту виходить частина блоків атомних станцій. Тобто збільшаться обсяги електрогенерації. Тому вже з серпня прогнозується пом’якшення графіків. А у вересні-жовтні НЕК «Укренерго» бачить можливість обійтися без обмежень енергопостачання, – підсумувала речниця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь