Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

«ДОВГИЙ ШЛЯХ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ»: У ЗАПОРІЖЖІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 15.07.2024 09:18
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

У День Української Державності в Запоріжжі вшанували памʼять захисників і захисниць, які віддали своє життя за Україну. 

Квіти пам’яті поклали біля знаку Запорізьким захисникам України на Алеї захисників в парку Металургів представники обласної та міської влади, військові, правоохоронці, рятувальники, духовенство. Вони вшанували полеглих хвилиною мовчання. Віддати данину поваги прийшла і військовослужбовиця Валерія: 

– Наш зв’язок з Європою - це можливість нарешті зачинити двері Росії та припиняти з нею усі контакти. Тільки після цього ми зможемо бути самостійними і сильними. 

 

У 2024 році День Української державності відзначається втретє. Він покликаний нагадати, що українська держава має тисячолітню історію та своїми витоками сягає Руської держави, центром якої був Київ:

– Володимир Великий хрестив Русь у першу чергу для того, щоб поєднатися з Європою та адекватним світом. Це був довгий шлях прийняття християнства. Як і у нас зараз довгий шлях до незалежності. Вона здобувається дуже важко. Ми шануємо всіх людей, які її зараз виборюють або поклали своє життя за неї, – зазначив капелан військово-морських сил України Святослав. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь