Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

ЧЕТВЕРО ЛЮДЕЙ ПОТОНУЛИ НА ВОДОЙМАХ ОБЛАСТІ З ПОЧАТКУ РОКУ – РЯТУВАЛЬНИКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ВІДПОЧИНКУ НА ВОДІ

Дата: 30.05.2024 11:31
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Попри заборону купання у водоймах регіону з початку року загинули вже 4 особи. Про це повідомив начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання  надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС в Запорізькій області Сергій Шумельний під час брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА. 

За його словами, вже третій рік поспіль Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки забороняє у Запорізькій області відпочинок на воді. Однак мешканці цю заборону ігнорують.

 – Найбільше потопельників зареєстровано у громадах Запорізького району. В 2023 році там загинули 10 осіб. Люди гинуть у стихійних місцях відпочинку. Минулого року двоє людей загинуло в Ручаївському кар’єрі Широківської громади. Ще троє потонули на ставках у Вільнянській та Михайлівській громадах, – розповідає Сергій Шумельний.

Рятувальники перевірили місця масового відпочинку в 5 громадах Запорізького району. Виявили, що там відсутні інформаційні стенди про заборону купання, немає програм з порятунку на воді, не проводиться розʼяснювальна робота серед населення.

 – Серед головних причин відвідування водойм – відсутність адміністративного покарання для відпочивальників, які ігнорують заборони, – зазначає Сергій Шумельний.

Рятувальники наголошують: громади мають усунути порушення до 1 червня. За інформацією ГУ ДСНС в Запорізькій області, в обласному центрі ситуація більш контрольована, ніж торік.

– Щоб запобігти цьому проводимо безпекові заходи на офіційних пляжах міста – наші фахівці проводять роз'яснювальну роботу з відпочивальниками, – підсумував заступник начальника управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЗМР Олександр Фустій.

Рятувальники закликають мешканців дотримуватися правил безпеки та відмовитися від відпочинку на водоймах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь