Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

ЯКІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗОРУ МОЖУТЬ БЕЗКОШТОВНО ОТРИМАТИ В ОФТАЛЬМОЛОГА ВЕТЕРАНИ ТА ВЕТЕРАНКИ

Дата: 29.01.2024 14:25
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

У рамках співпраці з Національною службою здоров'я України Мінветеранів роз'яснює ветеранам і ветеранкам, які послуги для перевірки зору можна отримати безкоштовно в офтальмолога.

Щоб перевірити зір, потрібно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря. Він виміряє гостроту зору, а також проведе офтальмоскопію – це дослідження допоможе з’ясувати, чи є відшарування сітківки, внутрішньоочні пухлини чи інші патології. 

Якщо необхідне додаткове обстеження, треба отримати у сімейного лікаря направлення до офтальмолога. Консультацію на безкоштовній основі можна отримати в будь-якому закладі, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”.

В офтальмолога гарантовані такі безоплатні дослідження:

- офтальмометрія (кератометрія);

- офтальмоскопія;

- рефрактометрія;

- діоптриметрія; 

- периметр поля зору.

За підсумками обстежень офтальмолог створить план лікування або допоможе підібрати окуляри. Важливо! Перевіряти зір варто раз на рік.

Більше інформації: 

  • за телефоном 16-77;

  • за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts (у полі фільтрів оберіть область, групу послуг “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь