Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

ЖИТЛО, РОБОТА, ОСВІТА: ВИМУШЕНІ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ОБЛАШТОВУЮТЬСЯ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ.

Дата: 26.08.2022 18:40
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Під головуванням очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха та участі керівників районних адміністрацій, голів громад, а також представників міської влади обласного центру відбулось обговорення нагальних питань, що виникають під час влаштування внутрішньо переміщених осіб. 

З перших днів війни до обласного центру щоденно виїжджає велика кількість людей, які змушені покинути свої домівки та звичне життя через бойові дії. Саме тому у Запоріжжі швидко довелось створювати умови для тимчасового або постійного перебування великої кількостя осіб, надання соціальних послуг та гуманітарної допомоги. Директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова зауважила, що система роботи з переселенцями постійно вдосконалюється. Наразі навантаження з обласного центру знімають представництва кожної території -  велику частку роботи виконують районні гуманітарні хаби,  а також центри допомоги мешканцям Маріуполя та Херсонської області. Продовжує функціонувати обласний гуманітарний хаб у “Козак-палаці” та хаб на базі “Епіцентру”, активно працюють місцеві волонтерські центри. З початку війни через логістичні хаби пройшло близько 300 тисяч осіб.

Шукачів притулку, які залишились у Запоріжжі продовжують розміщувати у комунальних установах. Серед поселенців закладів обласного підпорядкування велика кількість дітей, які бажають продовжити навчання саме тут. Наразі до початку навчального року завершується організація освітнього процесу для дітей-ВПО: створюються умови для навчання в умовах воєнного стану. 

Крім того, обговорили питання допомоги у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Багато спеціалістів,  які вимушені були виїхати до обласного центру мають можливість знайти роботу на підконтрольній території. Спеціалісти центру зайнятості продовжують надавати консультації та допомагають підібрати вакансії за фахом, завдяки чому евакуйовані люди хоча б частково можуть повернутися до нормального життя, застосовуючи свої навички і вміння на нових місцях роботи та фінансово забезпечуючи свої сім'ї.  Близько 1000 ВПО наразі знаходяться на обліку в Центрах зайнятості.

  • Окрім гуманітарної, грошової, медичної  та соціальної підтримки ми маємо дати шанс повернутися до стабільного життя. У Запоріжжі вони мають облаштуватися все з нуля, а ми допоможемо. Таким чином, люди будуть задіяні у соціальному житті обласного центру, наші підприємства матимуть гарних фахівців, діти ростимуть, навчатимуться,  лише разом ми відновимо більш-менш звичний ритм життя і підтримаємо економіку, - зазначив Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь