Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

У ЗАПОРІЖЖІ ЗАПРАЦЮВАВ ПРОСТІР ЄДНОСТІ “ДОПОМОГА ПОРУЧ” ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 22.07.2022 10:26
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

Сьогодні до Простору єдності завітав керівник ЗОВА Олександр Старух. Очільник регіону перевірив, як функціонує хаб, поспілкувався з працівниками та впевнився в стабільності роботи центру допомоги. 

Головний принцип роботи Простору - це надання роз'яснень, консультацій, адміністративних та юридичних послуг внутрішньо переміщеним особам. Голова Пологівської районної військової адміністрації Артур Крупський зауважив, що хаб об'єднав працівників з 15 громад, Управління соціального захисту Пологівської РВА, Управління Пенсійного фонду, центра зайнятості та лікарів. 

  • Основні питання - це розміщення, проживання, компенсація за проживання і  гуманітарна допомога продуктовими наборами. Майже кожен, хто приходить до хабу, ставить питання стосовно медичного обслуговування. У нас є фахівці, які надають тут консультації. Працюють лікарі, педіатр, люди мають можливість отримати психологічну підтримку, укласти декларації з сімейними лікарями та інше. Якщо будуть приходити з дітьми, ми також плануємо додати дитячу кімнату, залучити фахівців, які розуміються на дитячій психології, - розповів голова Пологівської РВА Артур Крупський.

Окрім цього, з наступного тижня в Просторі єдності “Допомога поруч” планують надавати первинну юридичну допомогу, яка включатиме консультації фахівців і роз'яснення з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів. Як розповіли представники хабу, незабаром до роботи мають долучитися й представники Міграційної Служби, про що буде повідомлено додатково. 

Очільник регіону Олександр Старух зазначив, що з появою центрів допомоги для кожного з районів Запорізької області, мають значно скоротитися черги у в’їзному хабі при “Епіцентрі” та у обласному гуманітарному центрі “Козак-Палац”. Адже до Запоріжжя щодня прибуває по декілька тисяч людей, яким треба якісно, а головне швидко, надати допомогу та проконсультувати з різних питань. 

  • Ми організовуємо роботу безпосередньо з мешканцями Запорізької області. Вже  працює хаб Мелітопольського району, відкриваємо центри допомоги Бердянського та Василівського районів. Фактично, відтворюється модель роботи, в якій кожна громада буде опікуватися своїми мешканцями. Це дозволить нам прибрати  величезні черги в великих хабах. Таким чином, можна швидше надати допомогу, прокомунікувати й зробити більш комфортним перебування тут людей. Ми робимо свою роботу, - підсумував Олександр Старух.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=j4o0muj5-XQ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь