Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОВА ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ОСВІТИ

Дата: 21.07.2022 10:35
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, перший заступник Володимир Шустов та директори профільних Департаментів взяли участь у селекторній нараді з питань підготовки закладів освіти до навчального року, яка відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

Обговорили питання безпеки учнів та педагогів під час освітнього процесу. Так, навчання має розпочатися з 1 вересня в очному режимі. Тому там, де це можливо, захисні споруди цивільного захисту закладів освіти мають бути приведені в готовність до використання за призначенням.

  • Безпека дітей — найголовніше завдання при підготовці закладів освіти до навчального року. Усі рекомендації вже розроблені. У сховищах мають бути тепло, світло, вентиляція, вода й усе для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги. Навчання дітей і персоналу правильному поводженню під час тривоги мають стати регулярними, — наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр заслухав інформацію Міністра освіти і науки та очільника ДСНС щодо стану готовності закладів освіти та укриттів до навчального року. Серед нововведень, які плануються з нового навчального року, це наявність у школах тривожної кнопки для звернення до органів Національної поліції.

Денис Шмигаль підкреслив, що новий навчальний рік має стартувати в очному режимі. Там, де це неможливо, зокрема, у прифронтових областях і прикордонних громадах, застосовуватиметься онлайн-навчання. Очільник Уряду також дав завдання МВС опрацювати можливість використання комунального транспорту за певних умов для надання послуг із підвезення дітей з та до освітніх закладів.

У контексті підготовки закладів освіти до навчального року учасники наради обговорили і питання тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях закладів освіти. Зокрема, обласним військовим адміністраціям було доручено зі свого боку розробити плани розміщення ВПО й в інших приміщеннях.

 

За матеріалами Урядового порталу 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь