Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ МОЖЕ ПЕРЕЙТИ ДО "ПОМАРАНЧЕВОЇ" ЗОНИ

Дата: 04.10.2021 18:09
Кількість переглядів: 768

Фото без опису

Про це стало відомо під час чергової наради голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. 

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича, наразі в області спостерігається зростання захворюваності на COVID-19. Рівень госпіталізації становить понад 50%. Завантаженість ковідних ліжок близько 62%. У реанімації перебуває 112 пацієнтів. Найгірша ситуація у лікарнях м. Дніпрорудного, м. Мелітополя, м. Оріхова, м. Полог та м. Запоріжжя. Так, в обласному центрі, за інформацією Департаменту охорони здоров'я,  рівень завантаження ліжок становить 71%. На 90% заповнені обласна інфекційна лікарня та друга міська лікарня. На 88% заповнена дев'ята лікарня міста. На лікуванні у дитячій лікарні перебуває 29 пацієнтів. Переважно це діти віком від 11 до 18 років. 

  • Нова хвиля COVID-19 сильно відрізняється від попередніх. Перебіг хвороби стрімкий. Від інфікування до госпіталізації проходить 4-6 днів. І більшість пацієнтів потребують постійної кисневої терапії. Також збільшилася кількість  важких випадків. Тому варто розширювати ліжковий фонд та використовувати кисневі концентратори на первинній ланці, - наголосив очільник Департаменту охорони здоров'я ОДА, розповідаючи про рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Олексій Кулинич зазначив, що до переліку ковідних лікарень додали перинатальний центр та шосту міську лікарню Запоріжжя. Також планується додатково розгорнути потужності лікарень в Енергодарі, Токмаку та Якимівці. 

Підсумовуючи свою доповідь, Олексій Кулинич акцентував увагу на необхідності максимального дотримання карантинних вимог, обмеженні проведення масових заходів та активізації вакцинальної кампанії. Саме вакцинація є поки що єдиним найбільш дієвим засобом протидії COVID-19. Наявність щеплення значно знижує вірогідність інфікування, та полегшує перебіг хвороби, не даючи пацієнтові опинитися у реанімації. 

Вакцинація в області проводиться силами мобільних бригад та пунктів щеплення. За останню добу проведено 1172 щеплення. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 08:00  04.10.2021 щеплено 255 139 осіб, в тому числі закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 190 071 особа.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь