Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

НА ЗАПОРІЗЬКИХ АВТОШЛЯХАХ ЗАПРАЦЮВАЛИ СИСТЕМИ ЗВАЖУВАННЯ В РУСІ – ВИЯВЛЕНО ПЕРШИХ ПОРУШНИКІВ

Дата: 04.10.2021 18:00
Кількість переглядів: 856

Фото без опису

З 1 жовтня в Україні набув чинності закон про здійснення габаритно-вагового контролю. Розпочали  роботу системи «Зважування-в-русі» WIM, які дозволяють автоматично фіксувати перевищення габаритів і допустимої ваги великовантажними автомобілями.

50 таких систем вже встановлено на основних магістралях, відремонтованих в рамках програми Президента «Велике будівництво», а до кінця року Укравтодор планує встановити 102 таких комплекси.

У Запорізькій області від сьогодні теж запрацювали два комплекси «Зважування-в-русі» на дорогах державного значення: Н-08 (Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя – Маріуполь) та М-18 (Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта).

Особливості роботи зважувальних комплексів та перспективи подальшого розвитку їх мережі на території Запорізької області сьогодні обговорили під час зустрічі в Києві голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та заступник директора «Укравтодору» Андрій Івко.

Як розповів Андрій Івко, вже сьогодні за допомогою системи WIM у Запорізькій області на трасі Н-08 було зафіксовано перше порушення – на власника фури, яка перевищила вагову норму більш ніж на 30%, накладено штраф у розмірі 51 тисяча гривень.

  • Громади мають берегти дороги, якими користуються, тим більше, що вони відремонтовані за державний кошт за програмою «Велике будівництво». Всі ми бачимо, дороги ремонтуються якісно і навіть з випередженням графіка. Найближчим часом в Запорізькій області буде відремонтовано ще чотири дороги державного значення. Але маємо не лише ремонтувати, але й берегти.  Сьогодні запустили перші два вагові  комплекси, у найближчих планах – встановлення ще кількох у Запорізькій області, - зазначив Олександр Старух.

 

Довідково.

Майданчик WiM перекриває дорогу по всій ширині й фіксує рух цілодобово в режимі реального часу за допомогою обладнання, вмонтованого у верхній шар покриття як на дорогах, так і на прогонових будовах мостів.

Система проводить вимірювання навантаження на кожну вісь і на кожне колесо як мінімум у трьох послідовних точках. При цьому автоматично зчитується також номерний знак, вимірюються габаритні розміри і загальна маса транспортного засобу.

Система WiM повністю виключає вплив людського фактору і дозволяє захистити від руйнування дорожнє покриття.

За порушення передбачені штрафи: при перевищенні ваги на 5-10% - 8 500 грн; на 20% - 17 000 грн; на 30% - 34 000 грн. Якщо ж фура виявиться перевантаженою більш ніж на 30%, власнику транспортного засобу доведеться заплатити 51 000 грн штрафу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь