Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

За програмою “Велике будівництво” у Запорізькій області ремонтують дорогу на Одесу

Дата: 13.09.2021 16:53
Кількість переглядів: 829

 

Фото без опису

В рамках програми «Велике будівництво» у Запорізькій області триває ремонт на ще одній ділянці дороги міжнародного значення М-14. Ця автодорога була побудована в довоєнні роки, але в 50-ті - 70-ті роки була проведена реконструкція дороги. Дотепер дорога утримувалася в задовільному стані лише за рахунок експлуатаційного утримання шляхом ліквідації ямковості. Втім через незадовільний стан покриття давно назріла необхідність капітального ремонту деяких ділянок міжнародної автомобільної дороги М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на м. Таганрог).
1-го вересня було розпочато роботи на ділянці автодороги М-14 в Мелітопольському районі (км 428+343 – км 442+731). Зараз роботи з капітального ремонту на ділянці загальною протяжністю 14,4 км, від м. Мелітополь в напрямку Херсонської області тривають в цілодобовому режимі.
Вже зроблено: Фрезерування існуючого покриття - 12,4 км; Регенерації шарів основи – 0,2 км; Влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття – 0,4 км.
Крім того в активному темпі продовжуються роботи з капітального ремонту ще на двох ділянках автодороги міжнародного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на м. Таганрог), км 580+000 – км 592 та км 592+000 – км 604+086, загальною протяжністю 24,1 км, в межах Бердянського району. Тут вже виконали Фрезерування існуючого покриття - 22,9 км; Регенерації шарів основи – 18,8 км; Влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття – 14,6 км.
Зокрема, в поточному році Службою автодоріг планується провести капітальний ремонт 66 км автодороги. На сьогодні ж роботи проводяться на 3-х ділянках дороги, загальною протяжністю 38,5 км.
Довідково: Автомобільна дорога М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ є частиною міжнародного транспортного коридору автомагістралі категорії Е-58, який визначений Україною, як національний і туристичний маршрут, його розбудова передбачає реконструкцію та модернізацію автомобільних доріг і споруд, що на ньому розташовані.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь