Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Про стан зареєстрованого ринку праці на Гуляйпільщіні в 2021 році

Дата: 06.08.2021 10:48
Кількість переглядів: 194

Станом на 01.08.2021 року на обліку в Гуляйпільській районній філії Запорізького обласного центру зайнятості перебувало 1558 безробітних, що на  41 чол.  менше,  ніж за відповідний період минулого року.

            В службу зайнятості підприємствами надано інформацію про наявність 558 вільних робочих місць та вакантних посад, що  на  145 вакансій менше,  ніж за відповідний період минулого року. 

За сприянням служби зайнятості:

            - працевлаштовано 560 осіб, з них 493 безробітних,  27 осіб працевлаштувались самостійно та за цивільно-правовими угодами, надано одноразову допомогу на організацію підприємницької діяльності – 0 особам.

- навчалось, перенавчалось на підвищували кваліфікації – 28  осіб,  на виконання ст.. 30 Закону України «Про зайнятість населення» 0 осіб  отримали ваучер для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації.

            -  брало участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру – 202 особи,

-  надано 0  компенсацій  єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштували безробітних на новостворене робоче місто в пріоритетних видах економічної діяльності.

            На кінець звітного періоду на обліку в у службі зайнятості  перебуває 515 безробітних. З них  329 осіб одержують допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю склав  2954 грн.

Станом на 01.08.2021 року:

  • Середня тривалість безробіття на протязі 2021 року складає 163 днів,
  • Середня тривалість безробіття на кінець місяця - 149 днів,
  • Середня тривалість пошуку роботи – 101 день,
  • Середня тривалість укомплектування вакансій – 5 днів,
  • Середній розмір оплати праці в розрахунку на вакансію – 6480.1 грн.

            З метою забезпечення зайнятості на території району центром зайнятості організовано та проведено в 2021 році  109 заходів для роботодавців, з них  11 семінарів  з роботодавцями з  питань знання законодавства про працю, організацію та проведення оплачуваних громадських робіт, надання компенсацій на створення нових робочих місць, отримання ваучерів та можливості неформального навчання, працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Різних видів семінарів, ярмарків-вакансій, профінформаційних та профконсультаційних заходів на протязі 2021 року було проведено 494 заходи.

 

Директор                                                                                                     Л.Г.Канцибка

 

Рябцева, 06145-41218


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь