Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Легалізація праці

Дата: 27.07.2021 10:34
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Стаття 43 Конституції України гарантує кожному громадянину право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати, не нижче від визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання.

Кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе вони зможуть тільки законним шляхом,а це можливо тільки за умови офіційного працевлаштування. При цьому кожний працівник повинен знати, що відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" з 01.01.2004 року страховий стаж роботи зараховується, як повний місяць при умові нарахування заробітної плати не менше мінімального розміру та повної сплати страхових та єдиного внесків. Легалізація зайнятості населення та заробітної плати – продовжує залишатися головним питанням сьогодення, адже тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним та розраховувати на соціальні гарантії такі, як: оплата лікарняних, допомога по вагітності та пологах, страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та врешті решт - пенсію. Отримання заробітної плати в «конвертах» забезпечує роботодавцю економію на сплаті податків, а добровільно сплачувати відсоток податків із отриманої мізерної зарплатні, громадяни не бачуть сенсу. Отже, “тіньова” зайнятість по суті спрямована проти людини і проти держави.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі страхові виплати та не сприяйте порушенням трудового законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь