Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Основне завдання – це забезпечення рівних можливостей для осіб з інвалідністю в навчанні та зайнятості

Дата: 21.07.2021 10:28
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

Служба зайнятості сприяє працевлаштуванню усім категоріям громадян, які звертаються з метою отримати допомогу, у тому числі і особам з інвалідністю. Основне завдання в нашій роботі – це забезпечення рівних можливостей для осіб з інвалідністю в навчанні та зайнятості.

На шляху працевлаштування перед людьми з обмеженими фізичними можливостями постає багато перешкод, у т.ч. психологічних, які пов’язані зі ставленням суспільства до особливого статусу інвалідів.

Фахівцями проводиться багато заходів, які направлені на підвищення мотивації до працевлаштування, впевненості у своїх силах. Семінари для людей з інвалідністю, тренінги,  ярмарки вакансій,  семінари з роботодавцями та т.і. Всі ці заходи націлені допомогти зорієнтуватися на ринку праці, якомога швидше адаптуватися особам з інвалідністю до соціуму та знайти роботу, яка відповідатиме їх потребам.

«Кожній особі з інвалідністю забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, а також попит підприємств, установ та організацій області на робочу силу. В організації роботи щодо сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю центри зайнятості області співпрацюють з органами соціального захисту населення, що на місцях ведуть облік осіб з інвалідністю, опрацьовують кожну можливість реалізувати свої здібності, досвід та навики з урахуванням індивідуальних програм реабілітацій», -– розповідає  директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

З початку року на обліку у центрах зайнятості області перебували 2079 безробітних з інвалідністю. За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 324 особи з інвалідністю (середній рівень працевлаштування по області становить 15,6%, по Україні 14,7%). Проходили навчання – 23 безробітних з інвалідністю, приймали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 33 особи.

Водночас  є фактори, які ускладнюють процес підбора роботи для осіб з інвалідністю. Це і обмеження у рекомендаціях МСЕК, і вимоги роботодавців від осіб з інвалідністю спеціальних знань та вмінь або потребують фізичних навантажень і т.д. До того ж 53,3% осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу освіту або обіймали керівні посади. А роботодавці шукають здебільшого працівників робітничих спеціальностей.

Забезпечення зайнятістю осіб з інвалідністю є важливим питанням, яке знаходиться на постійному контролі служби зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь