Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Держпродспоживслужба інформує

Дата: 06.07.2021 14:36
Кількість переглядів: 664

Фото без опису 

 

Розпочався масовий літ метеликів яблуневої плодожерки другої генерації.   Літ метеликів розтягнутий , буде продовжуватись майже до кінця серпня.  Яйця,  шкідник,  відкладатиме на плоди усіх сортів яблунь і груш.

Рекомендована дата обробок проти шкідника  з    07.07.2021  липня.

    Захист плодових насаджень проти шкідників провести інсектицидами сумісно з препаратами фунгіцидної дії,  проти хвороб. Так, як літ метелика розтягнутий, повторну обробку проти шкідника провести через 12 – 14 днів. Обробки проводяться в залежності від строків дії інсектициду, та погодних кліматичних умов.

      Останнє обприскування хімічними препаратами, проти шкідливих організмів проводиться за 30 днів до збору врожаю.

      Крім хімічних засобів захисту рослин, рекомендовано застосовувати біологічні препарати проти шкідників та хвороб на плодових насадженнях, особливо на ранніх сортах яблук – Білий налив.

      Проти шкідників,  листовійок, плодожерок,   лускокрилих(личинок та німф білокрилки, совки, капустяної та ріпної білянки, картопляної та плодової молі)  рекомендовано застосовувати:  Бецимід БТ, Актофіт БТ, Боверін БТ.

Проти хвороб:  Планриз БТ, Амполеміцин БТ,Фітоспорин БТ, Трихопсин БТ.

Біологічні препарати застосовуються періодично, з інтервалом у 7 – 10 діб.

       При застосуванні препаратів у саду проти шкідливих організмів, дотримуватись санітарних правил та техніки безпеки при роботі з ними.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь