Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Що переважає на терезах при працевлаштуванні жінок: досвід роботи або вік?

Дата: 28.04.2021 08:15
Кількість переглядів: 266

З точки зору законодавства жінки й чоловіки мають у сфері праці однакові права. Однак, жінки через складні і різноманітні соціальні функції, навантаження, які зумовлені материнством, об’єктивно є категорією, менш конкурентоспроможною на ринку праці. Попит на жіночу робочу силу значно нижчий в порівнянні з чоловіками.

У період з 01 січня по 26 квітня 2021 року на обліку у служби зайнятості Запорізької області перебувало 34,8 тис безробітних. Жінки склали 56,3% (19,6 тис осіб) із загальної чисельності зареєстрованих в службі зайнятості безробітних, при тому їх чисельність збільшується пропорційно віку. На сьогодні жінки у віці 45 років та вище  не мають значного попиту на ринку праці,  в той час як ще 10 років потому на таких працівників був попит. Серед зареєстрованих у службі зайнятості жінок майже 40 % це жінки у віці від 45 років.

В нашому місті сконцентровані промислові підприємства металургійної та машинобудівної промисловості, які використовують, в основному, працю чоловіків у зв’язку із специфікою професій на цих підприємствах. Автоматизація та комп’ютерізація виробництва знижує потребу підприємств в працівниках бухгалтерського обліку та економістів, де традиційно працювали жінки.

Серед безробітних жінок, які перебували за період з 01 січня по 26 квітня поточного року як безробітні на обліку в службі зайнятості, за сферою професійної діяльності найбільшу частку займають працівники сфери торгівлі та послуг – кожна четверта (25%) . Далі йдуть: фахівці – 14,1%; найпростіші професії – 14%; державні службовці, керівники, менеджери (управителі)- 12,9%; професіонали -11,7%; технічні службовці – 9,8%; робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин - 5%, та інші.

Запорізька обласна служба зайнятості проводить певну роботу, спрямовану на ґендерну рівність жінок у суспільстві, включення їх до професійної сфери та досягнення значного соціального статусу.

Вже котрий рік поспіль, з метою привернення уваги суспільства до проблем зайнятості жінок та допомоги жінкам реалізувати себе, підвищення ефективності надання соціальних  послуг, спрямованих на підтримку трудової активності жінок в сучасному економічному середовищі, підвищення рівня працевлаштування цієї категорії громадян, Запорізькою обласною службою зайнятості протягом квітня 2021 року проводиться акція «Місячник зайнятості жінок».

 «Фахівці служби зайнятості активно працюють з жінками, залучаючи їх до активних заходів, підвищують їх впевненість у власних силах, створюють для них більш сприятливі можливості для професійного розвитку, розбудови власної кар'єри. Адже професійний ріст багато в чому залежить від самих жінок. Якщо вони мають впевненість в своїх силах, то їм вдасться досягнути успіху, а ми завжди готові їм в цьому допомогти», - підсумовує директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

 

Просмо розмістити на офіційному сайті

Дякуємо за співпрацю!!!

 

З повагою, Гуляйпільська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь