Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Профорієнтаційна робота з учнями.

Дата: 18.03.2021 10:10
Кількість переглядів: 199

Фото без описуКожній людині у своєму житті доводиться робити найголовніший та найвідповідальніший вибір –  вибір майбутньої професії. Фахівці Гуляйпільської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості систематично проводять профорієнтаційну роботу з учнями. Завдяки цим зустрічам діти знайомляться з правилами вибору професії, навчальними закладами регіону, з станом сучасного ринку праці, актуальними професіями. Вчасно отримана інформація допоможе молоді зробити перший вірний крок в виборі майбутньої професії.

Так, 12 березня 2021 року  спеціалісти Гуляйпільської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості зустрілись з учнями  комунального закладу «Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради.  Було проведено цікаву екскурсію в світ професій, учні ознайомились з основними напрямками роботи  центру зайнятості та прийняли участь у  профінформаційному заході для учнівської молоді.

Під час зустрічі учні дізналися про те, що для вірного та свідомого вибору професії необхідно враховувати принаймні три фактори: інформованість про світ професій, знання своїх особливостей та умінь, та актуальність професії на ринку праці. Дуже добре, якщо людина вирішує займатись тим, що їй подобається. Іноді учні обирають так звані престижні  й високооплачувані професії, при цьому не завжди враховують свої здібності. Є ті, хто обирає професію не за покликом душі, а спираються на поради некомпетентних людей. Під час заходу ці питання було обговорено в режимі діалогу, гри, наведено багато цікавих прикладів.

Зустріч пройшла жваво та позитивно. Учні задавали багато питань, були активними та уважними.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь