Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

У січні запорізькі роботодавці сплатили 769 мільйонів гривень єдиного внеску

Дата: 03.02.2021 10:39
Кількість переглядів: 181

За перший місяць у регіоні до пенсійного і соціальних фондів сплачено 769 мільйонів 347 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (за оперативними даними та без показників великих платників). У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року рівень надходжень збільшився на 10 відсотків, додатково надійшло 73 мільйони. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Найбільші суми єдиного внеску забезпечили суб'єкти господарювання і мешканці обласного центру – 402 мільйони. Платники м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровської та Великобілозерської територіальних громад спрямували 106 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольської та Веселівської територіальних громад – 71 мільйон, м. Бердянськ, Бердянської та Приморської територіальних громад – 53 мільйони, Пологівської, Більмацької та Розівської територіальних громад – 23,5 мільйона, Василівської та Михайлівської територіальних громад – 23,3 мільйона, Вільнянської та Новомиколаївської територіальних громад – 22 мільйони тощо.

Нагадаємо, базова ставка єдиного внеску складає 22 відсотки. Мінімальна сума внеску для фізичних осіб-підприємців у 2021 році складає 1320 гривень на місяць, а максимальний страховий внесок – 19800 гривень.

Звіт за 2020 рік про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску підприємцям необхідно подати до податкової служби до 10 лютого року. Докладніше – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/450671.html.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь