Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

За рік місцеві бюджети Запорізької області отримали майже 10 мільярдів гривень податків

Дата: 12.01.2021 17:15
Кількість переглядів: 228

У 2020 році запорізькі платники податків спрямували до місцевих бюджетів 9 мільярдів 823 мільйони гривень (за оперативними даними і без показників великих підприємств). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з 2019 роком надходження збільшились на 508 мільйонів або на 5,5 відсотка.

Більшу частину доходів скарбниць сформував податок на доходи фізичних осіб – за рік запоріжці сплатили 6 мільярдів 392 мільйони гривень ПДФО, що майже на 493 мільйони або на понад 8 відсотків більше, ніж за попередній рік.

Представники малого і середнього підприємництва сплатили 1 мільярд 488 мільйонів гривень єдиного податку, що перевищило рівень 2019 року на 119 мільйонів або на 9 відсотків. Так, "єдинники"-юридичні особи поповнили бюджети на 187 мільйонів, фізичні особи-підприємці – на 1 мільярд 9 мільйонів, сільськогосподарські товаровиробники – на 292 мільйони гривень.

Оподаткування земельних ділянок принесло скарбницям 1 мільярд 60 мільйонів. Зокрема, від СГД-юридичних осіб надійшло 821 мільйон гривень плати за землю, від фізичних осіб – 239 мільйонів.

Крім того, запорізькі компанії, установи і підприємці перерахували до бюджетів регіону 178,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, 155 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, 154 мільйони гривень податку на нерухомість, 129 мільйонів гривень екологічного податку тощо.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь