Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Гендерну політику – у громади

Дата: 08.09.2020 15:12
Кількість переглядів: 186

У рамках реалізації гендерної ініціативи «Інститут гендерних уповноважених як механізм розвитку соціально орієнтованої громади», яку започаткувала громадська організація «Всеукраїнська Демократична Дія» за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ), 20 серпня 2020 року відбувся перший тренінг «Гендерна політика: поняття, нормативні документи, механізми реалізації».

У тренінгу взяли участь представниці та представники громад Волинської, Запорізької та Івано-Франківської областей: Боратинська, Веселівська, Витвицька, Вишнівська, Воздвижівська, Городищенська, Гуляйпільська, Павлівська, Переріслянська, Плодородненська, Якимівська.

Тренінг розпочався із привітання громад тренерками проєкту та яскравими презентаціями кожної із громад, які виявили бажання долучитись до розвитку гендерної політики на місцях.

У теоретичній частині тренінгу учасниць та учасників ознайомили із основною понятійною базою, нормативними документами, які врегульовують питання гендерної рівності та механізмом впровадження гендерної політики на місцевому рівні.

Практичною складовою тренінгу стали вправи щодо визначення гендерних ролей жінок і чоловіків у минулому, сьогоденні та майбутньому; онлайн-опитування учасниць та учасників щодо знання основних нормативних документів, які урегульовують гендерну політику.

Учасники та учасниці активно брали участь у обговоренні проблем, які виникали, озвучували свої приклади вирішення питань.

Закінчення онлайн-тренінгу відбулось на позитивній ноті з визначенням подальших напрямів співпраці.

Тож, початок впровадження гендерної політики на місцевому рівні покладено. Робота у громадах буде спрямовуватись на підвищення компетенцій представників та представниць органів місцевого самоврядування щодо формування та запровадження комплексної гендерної соціально орієнтованої політики в об’єднаних територіальних громадах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь