Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

В Запорізькій області на одну вакансію претендує вдвічі менше безробітних, ніж у минулому році

Дата: 30.01.2020 15:59
Кількість переглядів: 210

У порівнянні з минулим роком кількість вакансій, які надали роботодавці до  служби зайнятості Запорізької області збільшилася майже на сім відсотків та становить близько 18 тис. одиниць.

Завдяки ефективній співпраці з роботодавцями, становленню соціальної відповідальності бізнесу і , як результат, збільшенню кількості офіційно поданих до центру зайнятості вакансій, вдалось вдвічі зменшити навантаження на одне вільне місце. Якщо на кінець квітня минулого року на одну вакансію претендувало 20 безробітних, то у цьому році цей показник становить 10 осіб на одну вакансію.

– Ми і надалі націлені будувати більш плідні взаємовідносини з роботодавцями малого, середнього та великого бізнесу незалежно від форм власності. На сьогодні кількість роботодавців, які співпрацюють зі службою зайнятості збільшилась і ми дякуємо кожному з 4,5 тис. роботодавців за вчасно подану інформацію про вакансії та плідну співпрацю в усіх напрямках. Продовжується впровадження нових форм роботи та послуг для роботодавців. Для більш комфортного підбору персоналу зараз у центрах зайнятості  Запорізької області запроваджено підбір персоналу по типу рекрутинга. На сьогодні вже майже 400 роботодавців отримали такі послуги, серед них є працедавці і з інших регіонів.   - наголошує керівник служби зайнятості Запорізької  області Ірина Дуднік.

 

Наразі в області попит роботодавців на кваліфікованих робітників залишається досить високим. На ринку праці спостерігається збільшення кількості вакансій у сільсько-господарській галузі, будівництві, переробній промисловості,  оптово-роздрібній торгівлі.

За сприяння служби зайнятості протягом січня-квітня 2018 року 8,9 тисячі безробітних знайшли роботу.

Завдяки новим формам роботи, інноваційним  методам роботи укомплектування вакансій по області складає 87,4 відсотків. Середня тривалість заповнення («життя») вакансій 7 днів.

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-32-17.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь