Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

У справі щодо незаконного переміщення бурштину поставлено крапку

Дата: 11.04.2019 15:51
Кількість переглядів: 272

У серпні минулого року запорізькі митники попередили спробу вивезення за межі України найбільшої за всі роки незалежності партії бурштину.

Так, одне із підприємств регіону намагалося в режимі «експорт» здійснити переміщення дорогоцінного каміння вагою 1 тонна 210 кг вартістю 1 219 530 грн з приховуванням від митного контролю. Бурштин фактично замаскували в іншому товарі – топливних пелетах, що ускладнювало його виявлення.

Суд першої інстанції м. Запоріжжя у січні цього року розглянув справу про порушення митних правил та виніс постанову про конфіскацію бурштину в дохід держави з накладенням штрафу у розмірі його вартості, а саме 1,2 млн грн.

У березні Запорізький апеляційний суд виніс постанову про залишення постанови суду першої інстанції без змін, а це значить, що весь конфіскований бурштин буде передано до держскарбниці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь