Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Екскурсія учнів Верхньотерсянської ЗОШ І - ІІІ ст. до міста Запоріжжя

Дата: 22.03.2019 15:20
Кількість переглядів: 403

Фото без опису20 березня 2019 року учні КЗ «Верхньотерсянська ЗОШ І-ІІІ ст.» Воздвижівської сільської ради відвідали місто Запоріжжя. Екскурсія розпочалася з відвідування 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ». Учні дізнались історію заснування бригади, її бойовий шлях під час Другої світової війни, а також про участь воїнів бригади у боях на сході, захисті незалежності України від підступного ворога. До могили загиблих захисників незалежності України, а також пам’ятника видатного земляка двічі Героя Радянського Союзу генерал-полковника Василя Петрова учасники екскурсії поклали квіти.

Наступним етапом екскурсії став музей ретро-автомобілів «Фаетон». Екскурсантів вразила приватна колекція раритетних транспортних засобів вітчизняного та зарубіжного виробництва середини минулого століття зібрана і відреставрована учасниками автоклубу "Фаетон". На площі близько 300 кв. м. виставлено величезна кількість зразків автомототехники 30-60-х років. В експозиції музею ретро-автомобілів представлені автомобілі «Бентлі», «Додж», «Вілліс», «Урал-ЗІС», ЗІС-5, ЗІС-6 («Катюша») і ін. Всі автомобілі на ходу.

Після музею екскурсія продовжилась на острові Хортиця. На Дніпрі немає острова, рівного Хортиці ні за величиною, ні за красою, ні за цінністю природних та історичних пам'яток, ні по силі сакральної енергетики. Знаменитий острів слави козаків і Запорізької Січі. Там чекала екскурсія по історико-культурному комплексу "Запорізька Січ".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь