Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Увага! Зміни в законодавстві! Роботодавцям з чисельністю працівників від 8 осіб необхідно буде звітувати про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

Дата: 15.01.2019 20:59
Кількість переглядів: 444

 

Наказом Міністерства соціальної політики України від 23.11.2018 р. №1763 затверджені зміни  до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Часто форму такої Інформації на практиці називають Звітом про квоти.

Змінами передбачено, що інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню зобов'язані надавати підприємства, установи та організації незалежно від форми власності з чисельністю штатних працівників від 8 осіб (раніше цей обов'язок був для підприємств з чисельністю працівників від 20 осіб). Крім того, у новій редакції викладено форму бланку інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, де необхідно буде зазначати середньооблікову чисельність штатних працівників, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років. Цим же наказом внесено зміни до Порядку її заповнення та подання.

Звертаємо увагу! Що з 1 січня 2018 року почала діяти частина друга ст. 14 Закону про зайнятість населення. За нею для працевлаштування осіб, яким залишилося 10 і менше років до настання права на пенсію за віком, підприємствам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників.

Зверніть увагу! Наказ № 1763 опубліковано 8 січня у «Офіційному віснику України» № 3/2019. Тому звітувати за новою формою та правилами потрібно вже за 2018 рік, не пізніше 1 лютого 2019 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь