Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Як законно завезти до України авто з Європи? Відповідають фахівці Запорізької митниці ДФС

Дата: 03.12.2018 16:35
Кількість переглядів: 300

Фото без описуПро новації ввезення транспортних засобів на митну територію України в ефірі телеканалу ТВ5 розповіла начальник управління організації митного контролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна.

Зокрема вона зазначила, що за новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.

Таким чином, резидент сплачує заставу під час ввезення автівки з іноземною реєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення – грошова застава йому повертається.

Що стосується відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією, то на сьогодні вона не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь