Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Прес-реліз

Дата: 28.11.2018 16:13
Кількість переглядів: 318

Згідно опитування - людина з інвалідністю за роботою в першу чергу звертається до служби зайнятості

«Кожній людині з інвалідністю, яка звертається за допомогою до центру зайнятості, забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, їх потреби та реальні можливості, а також попит на робочу силу,  – розповіла Ірина Дуднік, директор Запорізького обласного центру зайнятості.  - На обліку у центрах зайнятості області з початку року перебували – 2392 безробітних осіб з інвалідністю. Протягом січня-жовтня2018 року в базі даних служби зайнятості налічувалось більше 700  вакансій для інвалідів. Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості – 570 осіб з  інвалідністю; отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності – 2 безробітних; проходили навчання – 79 інвалідів; працевлаштовано на оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру – 226 безробітних осіб з інвалідністю.

Людина тільки тоді вважає себе повноцінною, коли стверджується у своїй потребі людям, тобто соціалізується. Більшою мірою це відноситься до осіб з інвалідністю, оскільки людина, що отримала інвалідність, залишається наодинці з труднощами. Украй важливо, щоб у цей важкий для себе час вона знайшла підтримку як в державних органах, громадських організаціях так і в родині.

З метою забезпечення людям з інвалідністю рівного доступу до отримання інформаційно-консультаційних , профорієнтаційних заходів, освіти, роботи з 20 листопада 2018 року в Запорізькій області триває Декада зайнятості для цієї категорії громадян. І як показує опитування - людина з інвалідністю за роботою в першу чергу звертається до служби зайнятості.

Хочеться зазначити, що двері служби зайнятості завжди відкриті, а всі послуги надаються безкоштовно.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-11-47.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь