Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

Детінізація ринку праці є одним з головних завдань на шляху розвитку економіки України та захисту прав людей

Дата: 30.10.2018 15:31
Кількість переглядів: 305

У вересні поточного року  Уряд ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”, яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Розпорядженням передбачено посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Боротьба з «тіньовою» зайнятістю та виплатою зарплати без оподаткування є одним з пріоритетних напрямів роботи Державної фіскальної служби України.

З метою належної роботи щодо відпрацювання підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, якими допущено заборгованість із виплати заробітної плати, порушено норми податкового та іншого законодавства при виплаті доходів у вигляді заробітної плати наказом ГУ ДФС у Запорізькій області від 03.10.2018 року № 3375 створені робочі групи для проведення на постійній основі зустрічей з керівниками підприємств, установ  і організацій.

 Робота робочих груп сприятиме підвищенню ефективності державної політики щодо захисту трудових прав людей, зменшенню застосування не задекларованої праці та посиленню дисципліни сплати податків і єдиного соціального внеску.

Звертаю вашу увагу на врахування у своїй роботі даного законодавства та привести у відповідність трудові відносини з найманими працівниками  ваших колективів.

Начальник

Оріхівського управління

ГУ ДФС у Запорізькій області Гринь Т.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь