Воздвижівська сільська територіальна громада
Запорізька область

З ГРУДНЯ УКРАЇНЦЯМ БУДЕ ПРИЗНАЧАТИ СУБСИДІЇ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Дата: 26.09.2022 19:26
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

На нараді структурних підрозділів, яка пройшла під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха було розглянуто постанову КМУ про передачу функцій щодо призначення та виплати субсидій до Пенсійного фонду України. З 1 грудня саме ПФУ буде займатися цим питанням, до цієї дати, як і раніше, призначення та виплати субсидій - це відповідальність Служб соціального захисту населення. 

Кожного року з наближенням опалювального сезону гостро постає питання надання житлових субсидій. Цього року отримувачів чекає ряд змін. За ініціативи Міністерства соціальної політики України було внесено зміни до порядку надання житлових субсидій. Постановою Кабінету Міністрів України №1041 від 16.09.2022 Пенсійному фонду України було передано функції призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.  

  • Головним є те, що відтепер людям буде набагато простіше подати заяву на отримання субсидій. Ми закликаємо населення готуватися до опалювального сезону, адже він буде важким. Ці субсидії також виділяють для закупівлі твердого палива домогосподарствам з відповідним видом опалення, - повідомив Олександр Старух. 

Такі нововведення дозволять громадянам подати заяву та необхідні документи у більш зручний спосіб. Передача функцій ПФУ також забезпечить право на допомогу від держави внутрішньо переміщеним особам. Вся інформація буде зберігатися централізовано, що дозволить отримати доступ з будь-якої точки держави, а також автоматизує процес призначення виплат житлових субсидій і пільг.

Водночас з цим відбувається оперативне навчання професійних кадрів для якісного надання послуг населенню. Це зробить процес оформлення виплат максимально зручним і швидким.

  • Тримаємо на контролі питання переходу відповідальності за субсидії до ПФУ. У цей складний для країни період необхідно зберегти якомога більше робочих місць. За бажанням працівників їх буде переведено на роботу у Пенсійний фонд України, де вони матимуть змогу виконувати ті самі функції. Разом з цим не припиняємо проводити навчання кадрів для збільшення гнучкості служб та їх адаптивності до сучасної ситуації, - відзначив Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь